عمران و ساخت و ساز

عمران و مسائل و منابع مورد نیاز برای ساخت و ساز در عمران سازه

عمران و ساخت و ساز

عمران و مسائل و منابع مورد نیاز برای ساخت و ساز در عمران سازه

۲ مطلب در بهمن ۱۴۰۰ ثبت شده است

راهنمای تشخیص دینام یک فاز و سه فاز

ziba zibaro | دوشنبه, ۱۱ بهمن ۱۴۰۰، ۰۱:۴۷ ب.ظ | ۰ نظر

برگرفته شده از بلگ https://etelaatomomi.blog.ir/:

موتورهای الکتریکی یا همان دینام ها،با زندگی ما ادغام شده اند؛ راه اندازی انواع وسیله های پرکاربرد، از یک ماشین برقی کوچک گرفته تا انواع فن ها و جرثقیل ها.  بیشتر این نوع موتورهای AC هستند. دینام AC یا موتورهای تزریق AC نامیده می شوند و مخصوصاً برای استفاده در آخرین کاربردها مناسب هستند. مشکل اصلی تبدیل تک فاز این است که پاور کم است.

 

برق مصرفی این دسگاه های تولید نیروی متحرکه می تواند سه فاز و تک فاز باشد. بیشتر دوستان در تشخیص الکتروموتور سه فاز از تک فاز دغدغه های اساسی دارند و می خواهند وقتی برای خرید انواع الکتروموتور اقدام می کنند، فروشنده دینام سه فاز را بجای تک فاز، به آنها قالب نکند. بله فروشنده های بی اعتبار ازاین کارها می کنند و اینکه بتوانید سه فاز یا تک فاز بودن دینام را تشخیص دهید؛ علاوه بر حفظ سرمایه، به امنیت تجهیزاتی که به دینام احتیاج دارند نیز کمک می کنید.

دستگاهی که موتور ورودی تک فاز را به حرکت در می آورد، محرک نامیده می شود که یک ارتعاش مکانیکی ساده استاتور است. این ارتعاش، ارتعاش شروع، می تواند چرخش زنجیره گریز از مرکز و لنگر را دنبال کند.

 

پلاک خوانی الکتروموتور

پلاک خانی الکتروموتور می تواند بلافاصله شما را به پاسخ این سوال برساند: "موتور الکتریکی تک فاز است یا سه فاز؟"

پلاک الکتروموتور و مشخصات فنی آن

volts (ولتاژ کاری): حداکثر ولتاژ اعمالی به کلاف سیم پیچ را مشخص میکند. با توجه به این مورد، می توانید ساختار سیم پیچ را در یکی از حالت های ستاره ایی، مثلثی یا درایوی ایجاد کنید.

Hz (فرکانس): فرکانس نیروی برق شهری در ایران، 50 هرتز است. دینام هایی که فرکانس 50 هرتز داشته باشند، به راحتی می توانند کار کنند.

-PHASE: کنار این عبارت فاز، یا 3 را مشاهده خواهید کرد یا یک، که به ترتیب نشان دهنده الکتروموتورهای 3 فاز و تک فاز می باشد.

MG -----FF---C-: این عبارت که اعداد آن در موتور های القایی مختلف، متفاوت است، نشان دهنده نوع و مدل الکتروموتور می باشد.

AMPS (جریان نامی): این عبارت که از مهم ترین مشخصات فنی الکتروموتور می باشد، نشان دهنده جریان نامی (Current) می باشد. این جریان قطعا متناسب با پارامتر های توان، ولتاژ و فرکانس موتور می باشد. جریان در حالت تعادل مناسب فاز ها و عدم افت ولتاژ شبکه، باعث راندمان بهتر و گشتاور عالی موتور می شود. قطعه اینورتر وظیفه ثابت نگه داشتن گشتاور و جریان الکتروموتور را دارد.

P.F.: این مورد نمایش دهنده ضریب توان (Power factor) می باشد. ضریب توان همان اختلاف فازی است که بین جریان و ولتاژ ایجاد می شود. این مورد نیز ناشی از خاصیت سلفی موتور القایی می باشد.

KW: کیلو وات موتور الکتریکی را برای سنجش قدرت آن بر اساس اسب بخار نمایش می دهد. این مورد نیز یکی از پارامتر های مهم در بررسی مشخصات فنی الکتروموتور می باشد.

DUTY S1: این مورد چرخه کاری موتور را نمایش می دهد. S1 در این عبارت، نشان دهنده توانایی کار دائم موتور الکتریکی می باشد. در صورتی که خالی باشد، فرض بر چرخه کار دائم می باشد.

Th.Cl.: این مورد از مشخصات الکتروموتور، کلاس عایقی آن را نمایش می دهد. میزان تحمل حرارت توسط سیم پیچی الکتروموتور، بر اساس این پارامتر مشخص می شود. این مورد طبق حروف انگلیسی نمایش داده می شود. حروف عقب تر، وضعیت بهتری برای موتور را نمایش می دهد.

**IP: حفاظت بدنه موتور را با دو عدد * و * نمایش می دهد. عدد چپ تا سقف 6 (در مقابل گرد و غبار) و عدد راست تا سقف 8 (زیر آب و رطوبت)، بیشترین مقاومت را نمایش می دهند.

راندمان الکتروموتور (Efficiency): توان خروجی تقسیم بر توان ورودی، ضرب در 100، راندمان الکتروموتور را بدست می آورد.

 

 

تعریفی از الکتروموتور تک فاز

هنگامی که ولتاژ در میدان الکتریکی فعلی مشخص می شود، جریان عبوری از سیم پیچ های اصلی به شدت کاهش می یابد و از پیچیدن ولتاژ جلوگیری می کند، زیرا ولتاژ به جریان تغییر می کند.

تفاوت تک فاز و سه فاز:

 

  • موتورهای AC موتورهای الکتریکی تک فاز و الکتروموتورهای سه فاز هستند. موتورهای الکتریکی تک اغلب در خانه یا مشاغل کوچک با یک موتور الکتریکی استفاده می شوند. صد کیلووات.
  • ساختار داخلی یک موتور الکتریکی تک و یک موتور الکتریکی سه فاز تقریباً یکسان است. با این تفاوت که گاهی در الکتروموتور تک فاز از سیکل گریز از مرکز استفاده می شود که در الکتروموتور سه فاز استفاده نمی شود.
  • حتی در یک دینام، میدان مغناطیسی با چرخش روتور می چرخد، اما در موتور الکتریکی سه فاز، استاتور میدان مغناطیسی را در انتقال الکتریکی سه فاز زمین می کند.
  • یکی از محرک های کلاچ یک مهره گریز از مرکز است که با دو پالس موتور شروع به کار کرده و پس از رسیدن به محدود کننده سرعت، یک مدار پالس را با پراکندگی پلاتین خاموش می کند.

 

برنامه یک بار مصرف برای موتور الکتریکی

جاروبرقی، جاروبرقی، جاروبرقی، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی، جاروبرقی خشک و آزمایشگاهی معمولاً یکی از قسمت های این سری با جعبه دستگاه تمیز برای پیاده روی، واکرها و مکان هایی است که کالاهای سیار برای جابه جایی وجود دارد. انجام ورزش

به عنوان مثال، یکی از خودروهای برقی معمولا در صحنه های دزدی از مغازه استفاده می شود. برای اکثر فروشگاه ها، ماشین ها از یک مشعل استفاده می کنند.

 

تعرفی از الکتروموتور سه فاز

چیزی که یک موتور الکتریکی سه فاز را منحصر به فرد می کند، گشتاور بالا، مصرف جریان کم، عملکرد خوب و طیف گسترده ای از توان موجود است. سه خودروی الکتریکی با بدنه آلومینیومی کم استحکام و قاب فولادی با مقاومت بالا تحویل داده می شود. موتور الکتریکی سه جزئی در چهار استاندارد از IE1 به عنوان پایین ترین استاندارد تا IE4 به عنوان بالاترین ساخته شده است. با تبدیل کنترل از راه دور می توانید سرعت موتور الکتریکی را در سه مرحله کنترل کنید.

 

انواع دیگر موتورهای سه فاز مورد استفاده در صنعت، موتورهای پل دو فاز (تاخیر سه فاز 3000 دور در دقیقه) هستند که معمولاً در کاربردهایی مانند ساخت همزمان با باد یافت می شوند. در اکثر این برنامه ها، مکانیک نویز خرید مهمی است. از انواع دیگر موتورهای سه فاز می توان به موتورهای 4 پل (سه موتور سه فاز 1500) اشاره کرد که از انواع موتورهای سه فاز پرکاربرد بوده و در بسیاری از موارد در صنعت و میکروفون استفاده شده است. بسیاری از انواع دیگر موتورهای نفتی مانند موتورهای 6 پل (سه فاز 1000 دور در دقیقه) و 8 پل (سه فاز 750 دور در دقیقه) بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ما ایرانی ها با خرید اجناس چینی خو گرفته ایم. چین در تولید و مونتاژ موتور های الکتریکی بسیار موفق بوده در نتیجه اگر مایل به خرید دینامی با قیمت مناسب و عملکرد خب می گردید، پیشنهاد می کنیم به الکتروموتور های چینی روی آورید. برای کثب اطلاعات بیشتر در مورد الکتروموتور چینی و خرید انواع دینام، به ادرس زیر مراجعه کنید:

https://westpumpiran.com/about-us/blog/124

  • ziba zibaro

انواع الکتروموتور

ziba zibaro | دوشنبه, ۴ بهمن ۱۴۰۰، ۱۲:۲۶ ب.ظ | ۰ نظر

همانطور که می دانیم موتور الکتریکی در هر بخش از صنعت و همچنین در طیف گسترده ای از کاربردها نقش حیاتی ایفا می کند. انواع مختلفی از موتورهای الکتریکی در بازار موجود است. انتخاب این موتورها بر اساس عملکرد و ولتاژ و کاربردها قابل انجام است. هر موتور دارای دو بخش اساسی است که عبارتند از سیم پیچ میدان و سیم پیچ آرمیچر. عملکرد اصلی سیم پیچ میدان، تولید میدان مغناطیسی ثابت است، در حالی که سیم پیچ آرمیچر شبیه رسانایی است که در میدان مغناطیسی چیده شده است. به دلیل میدان مغناطیسی، سیم پیچ آرمیچر از انرژی برای تولید گشتاور کافی برای چرخاندن شفت موتور استفاده می کند. در حال حاضر طبقه بندی موتور DC را می توان بر اساس اتصالات سیم پیچی انجام داد که به معنای نحوه اتصال دو سیم پیچ در موتور به یکدیگر است.

 

انواع الکتروموتور

 

انواع موتورهای الکتریکی

انواع موتورهای الکتریکی در سه بخش اصلی موتور AC، موتور DC و موتورهای هدف خاص موجود است.

انواع موتورهای dc عمدتاً شامل موتورهای سری، شنت، مرکب زخم و موتور PMDC است.

موتور dc

1). موتور شنت DC

موتور شنت DC روی DC کار می‌کند و سیم‌پیچ‌های این موتور الکتریکی مانند سیم‌پیچ‌های آرمیچر و سیم‌پیچ‌های میدان به صورت موازی به هم متصل می‌شوند که به نام شنت شناخته می‌شوند. به این نوع موتور، موتور DC زخمی شنت نیز گفته می شود، در حالی که نوع سیم پیچی آن به عنوان سیم پیچ شنت شناخته می شود. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد کارکرد و کاربردهای موتور شنت DC به این لینک مراجعه کنید

2). موتور با هیجان جداگانه

در یک موتور با تحریک جداگانه، اتصال استاتور و روتور را می توان با استفاده از منبع تغذیه متفاوت انجام داد. به طوری که می توان موتور را از شنت کنترل کرد و سیم پیچ آرمیچرها را برای تولید شار تقویت کرد.

3). موتور سری DC

در موتورهای سری DC، سیم پیچ های روتور به صورت سری به هم متصل می شوند. اصل عملکرد این موتور الکتریکی عمدتاً به یک قانون الکترومغناطیسی ساده بستگی دارد. این قانون بیان می‌کند که هرگاه می‌توان میدان مغناطیسی در اطراف رسانا تشکیل داد و با یک میدان خارجی تعامل ایجاد کرد و حرکت چرخشی ایجاد کرد. این موتورها عمدتاً در موتورهای استارتی که در آسانسورها و اتومبیل ها استفاده می شوند استفاده می شود. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد کارکرد موتورهای سری DC و کاربردهای آن به این لینک مراجعه کنید

لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد DC MOTOR – مبانی، انواع و کاربرد به این پیوند مراجعه کنید

PCBWay

4). موتور PMDC

اصطلاح PMDC مخفف "موتور DC مغناطیسی دائمی" است. این یکی از انواع موتورهای DC است که می تواند با آهنربای دائمی ساخته شود تا میدان مغناطیسی لازم برای عملکرد موتور الکتریکی را ایجاد کند. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد موتور PMDC: ساخت و ساز، کار و کاربردها به این پیوند مراجعه کنید

5). موتور مرکب DC

به طور کلی، موتور ترکیبی DC جزء ترکیبی موتورهای سری DC و شنت است. در این نوع موتور هر دو میدان سری و شنت وجود دارد. در این نوع موتور الکتریکی، استاتور و روتور را می توان از طریق یک سری و ترکیبات سیم پیچی شنت به یکدیگر متصل کرد. سیم پیچ سری را می توان با چند سیم پیچی از سیم های مسی عریض طراحی کرد که یک مسیر مقاومت کمی ایجاد می کند. سیم پیچ شنت را می توان با سیم پیچ های متعدد سیم مسی طراحی کرد تا ولتاژ کامل i/p را بدست آورد.

موتورهای AC

انواع موتورهای ac عمدتاً شامل موتورهای سنکرون، ناهمزمان، القایی می باشد.

1). موتور سنکرون

کار موتور سنکرون عمدتاً به منبع تغذیه 3 فاز بستگی دارد. استاتور در موتور الکتریکی جریان میدانی را تولید می کند که بر اساس فرکانس AC با سرعت ثابتی می چرخد. و همچنین روتور به سرعت مشابه جریان استاتور بستگی دارد. هیچ شکاف هوایی بین سرعت جریان استاتور و روتور وجود ندارد. هنگامی که سطح دقت چرخش بالا باشد، این موتورها در اتوماسیون، رباتیک و غیره قابل استفاده هستند. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع و کاربردهای موتور سنکرون به این لینک مراجعه کنید.

2). موتور القایی

موتور الکتریکی که با سرعت ناهمزمان کار می کند به عنوان موتور القایی شناخته می شود و نام جایگزین این موتور موتور ناهمزمان است. موتور القایی عمدتاً از القای الکترومغناطیسی برای تغییر انرژی از الکتریکی به مکانیکی استفاده می کند. بر اساس ساختار روتور، این موتورها به دو نوع قفس سنجابی و زخم فاز طبقه بندی می شوند. برای آشنایی بیشتر با انواع موتورهای القایی و مزایای آنها به این لینک مراجعه کنید

موتورهای هدف خاص

موتورهای ویژه عمدتاً شامل سروو موتور، موتور پله ای، موتور القایی خطی و غیره هستند.

1). استپر موتور

موتور پله ای را می توان برای ارائه چرخش زاویه گام به عنوان جایگزینی برای چرخش پایدار استفاده کرد. می دانیم که برای هر روتور، کل زاویه چرخش 180 درجه است. با این حال، در یک موتور پله، زاویه چرخش کامل را می توان به مراحل متعددی مانند 10 درجه در 18 پله تقسیم کرد. این بدان معناست که در یک چرخه کل چرخش روتور هجده بار پله پله خواهد رفت، هر بار 10 درجه. موتورهای پله ای در پلاترها، ساخت مدارها، ابزارهای کنترل فرآیند، ژنراتورهای حرکتی معمولی و غیره قابل استفاده هستند. لطفاً برای آشنایی بیشتر با انواع استپر موتور و کاربردهای آنها به این لینک مراجعه کنید.

2). موتورهای DC بدون جاروبک

موتورهای DC بدون جاروبک برای اولین بار برای دستیابی به عملکرد برتر در فضای کمتر نسبت به موتورهای DC براش ساخته شدند. این موتورها در مقایسه با مدل های AC کمتر هستند. یک کنترلر در موتور الکتریکی تعبیه شده است تا فرآیند را در نبود یک کموتاتور و یک حلقه لغزش تسهیل کند. لطفاً برای اطلاعات بیشتر در مورد موتور DC بدون جاروبک - مزایا، کاربردها و کنترل، به این پیوند مراجعه کنید

3). موتور هیسترزیس

عملکرد موتور هیسترزیس بسیار منحصر به فرد است. روتور این موتور می تواند پسماند و جریان گردابی را القا کند تا کار مورد نیاز را ایجاد کند. کار موتور می تواند به ساخت و ساز بستگی داشته باشد، منبع 1 فاز در غیر این صورت تامین 3 فاز. این موتورها مانند سایر موتورهای سنکرون فرآیندی بسیار نرم و با سرعت پایدار ارائه می دهند. سطح صدای این موتور بسیار کم است، به همین دلیل در بسیاری از کاربردهای پیچیده در هر جا که از موتور عایق صدا مانند پخش کننده صدا، ضبط صدا و غیره استفاده می شود، قابل استفاده هستند.

4). موتور عدم تمایل

اساساً موتور رلوکتانس یک موتور سنکرون 1 فاز است و ساختار این موتور با نوع قفس موتور القایی کاملاً مشابه است. روتور در موتور مانند قفس سنجابی است و استاتور موتور شامل مجموعه ای از سیم پیچ ها مانند سیم پیچ کمکی و اصلی است. سیم پیچ کمکی در شروع کار موتور بسیار مفید است. زیرا آنها یک عملیات سطح را با سرعت پایدار ارائه می دهند. این موتورها معمولاً در برنامه های همگام سازی استفاده می شوند که شامل ژنراتورهای سیگنال، ضبط کننده ها و غیره می شود.

5). موتور یونیورسال

این نوع خاصی از موتور است و این موتور با یک منبع AC در غیر این صورت منبع DC کار می کند. موتورهای یونیورسال به صورت سری پیچ می شوند که در آن سیم پیچ میدان و آرمیچر به صورت سری به هم متصل می شوند و در نتیجه گشتاور راه اندازی بالایی تولید می کنند. این موتورها عمدتاً برای کارکردن در سرعت های بالای 3500 دور در دقیقه طراحی شده اند. آنها از منبع AC در سرعت پایین و منبع DC با ولتاژ مشابه استفاده می کنند. لطفا برای آشنایی بیشتر با موتور یونیورسال به این لینک مراجعه کنید

بنابراین، همه چیز در مورد انواع موتورهای الکتریکی است. در حال حاضر، متفاوت و قابل انعطاف وجود دارد. هدف موتور این است که هر زمان که نیاز به کنترل حرکت باشد، این بهترین انتخاب است. موتور باید از استفاده و عملکرد کلی سیستم پشتیبانی کند. در اینجا یک سوال برای شما وجود دارد که موتورهای نوع خاص چیست؟

  • ziba zibaro